• krajina, lidé, komunikace

Copyright 2024 - Spolek SUMIKO

Reportáž z noční akce pro děti

Páteční večer 14. srpna vyvrcholil pro děti dlouho očekávanou noční hrou. Její součástí bylo 12 stanovišť s nejrůznějšími úkoly a navíc přechod mezi nimi, většinou za úplné tmy (začínali jsme ve 21 hodin). Trasu jsme ovšem pečlivě označili drobnými světly, aby účastníci jasně viděli, kam dál pokračovat.

Mezi 15 účastníků se zařadili jak děti samotné, tak někteří rodiče, protože pro menší z dětí by byla noční hra příliš náročná. Jednotlivá stanoviště zahrnovala úkoly všeho druhu, od přechodu fošny nebo napnutého lana, až po chůzi poslepu podle napnutého vlasce nebo chůzi naboso.

Všichni účastníci zvládli trasu výborně, ti kteří se trochu báli, počkali na kamaráda a šli ve dvojici. Velkou pomůckou pro všechny byla čelovka nebo baterka, které značně zjednodušily přechody mezi stanovišti.

Závěrečná odměna za absolvování celé trasy udělala radost všem dětem a pak už nezbývalo, než se odebrat do spacáku na místo nocování. Samotné nocování bohužel narušila přicházející bouřka, které předcházel nepříjemný a dlouho trvající silný vítr. Zvažovali jsme, zda zůstat, riskovat zmoknutí, nebo se odebrat včas domů. Rozhodli jsme se pro včasný návrat domů. Déšť blesky ani vítr nakonec nepřinesly, a proto nás trochu mrzelo, že jsme nezůstali ve spacácích. V těch se ale i tak děti ještě před odchodem do sytosti „vyblbly“.

Fotografie ve fotogalerii: https://www.zonerama.com/spolekSumiko1