• krajina, lidé, komunikace

Copyright 2024 - Spolek SUMIKO

Masopust 2016 se vydařil

Krásné počasí, spousta masek, bezvadné přivítání v každém stavení a skvělé zakončení v hasičárně v Boru. Asi tak by se dal charakterizovat Masopust roku 2016, který byl již 5. ročníkem od svého obnovení v roce 2011. Tehdy jsme se ve spolku domluvili, že je velká škoda nechat tuto tradici spát. Zkusili jsme ji tedy obnovit a zdá se, že se věc podařila.

Letošní průvod začínal v Úklidu, stylově u zvoničky, kde se za hojného muzicírování sešly všechny masky a vyrazily po staveních místních a dále pak do Boru a Rudolce. Výborné laskominy, připravené v domácnostech přišly všem k chuti. Hlavně dětem, ale i dospělým, kteří jídlo ještě adekvátně zapíjeli různými moky s různými procentními stupni alkoholu.

Přechody mezi osadami si účastníci zpestřili jízdou na kolečkových saních, nákupních košících či pěškobusem. Děti jako obvykle naběhaly kilometry navíc díky svým hrám a soutěžím. Nepřecházeli jsme jen tak nudně, doprovázela nás skvělá kapela, letos dokonce čtyřčlenná. Pokud nás míjela auto, musela většinou zastavit a také získat volný průjezd za malou úplatu.

Stihli jsme letos vše za světla, a tak byl návrat z Rudolce do hasičárny v Boru bezpečný. Posezení v borské hasičárně jenom podtrhlo výbornou náladu a úspěch celého průvodu a můžeme se tak těšit na rok 2016, jeho události, počasí a další akce. Za fotografie děkujeme Martinovi Zemánkovi a Františku Vávrovi.

Fotky Martina Zemánka ve fotogalerii

Fotky Fr. Vávry naleznete na serveru Rajce.cz